Rajasthan 2 - Reisverslag uit New Delhi, India van Kyra Senen - WaarBenJij.nu Rajasthan 2 - Reisverslag uit New Delhi, India van Kyra Senen - WaarBenJij.nu

Rajasthan 2

Door: kyraenruud

Blijf op de hoogte en volg Kyra

27 Februari 2011 | India, New Delhi

Hallo iedereen,

8 dagen na ons eerste reisverslag hebben we alweer een hoop indrukken opgedaan. Om ons reisverslag te vervolgen beginnen we in het plaatsje waar we waren geëindigd, Jaisalmer. In dit woestijnplaatsje hebben we het meest indrukwekkendste en mooiste fort gezien tot nu toe. Vanuit Jaisalmer zijn we verder de woestijn ingetrokken. De kamelentocht die we hier hebben gedaan was een hele leuke ervaring, maar de overnachting was wel erg toeristisch. 's Avonds zaten we met 20 andere toeristen om een kampvuur ons avondeten te nuttigen, onder begeleiding van traditionele dans en muziek.

Na de rust in de woestijn zijn we naar het volgende stadje gereden, het blauwe Jodhpur. Tijdens deze doorreis kwamen we op een gegeven moment door een dorpje waar de tijd leek stil te hebben gestaan. Hier zagen we een bruilotsstoet. Tijdens onze reis hebben we dit al een paar keer gezien alleen. In India worden huwelijken heel uitgebreid en vooral luidt gevierd. Onder begeleiding van een fanfare en geschminkte dansers trekt het bruidspaar met een hele stoet door de straten. Het meisje bezoekt een aantal tempels in de buurt van haar huis voor zegeningen en er is een groot feest. Het opvallende aan de bruidsstoet in het dorpje waar we doorheen reden was de jonge leeftijd van het bruidspaar. Raju (onze driver) vertelde ons dat het in dit dorp normaal is dat jongens en meisjes rond hun 5e levensjaar al trouwen. Dit is echt zo onverstelbaar voor ons, net als een aantal andere dingen in India: het uithuwelijken, het kastensysteem, de corrupte overheid, het grote verschil tussen arm en rijk en dat dat zwangere vrouwen alleen maar witte producten nuttigen in het geloof dat hun kind dan witter wordt. Naast dat ze dit mooi vinden hebben de hoge kasten ook een lichte huidskleur.

In Jodhpur zelf hebben we weer een fort bekeken, hiervandaan hadden we een mooi uitzicht over de stad die helemaal blauw leek te zijn. Vroeger werden hier huizen van de hoogste kasten blauw geverfd, maar tegenwoordig lijkt iedereen dat te mogen doen aan de hoeveelheid blauwe huizen te zien. Raju heeft ons hier meegenomen naar de allerbeste lassi tent van Rajasthan (een yoghurtdrankje met verschillende kruiden/vruchten smaken), volgens de Lonely Planet zelfs de beste van heel India. Maar volgens ons de aller zoetste lassi waar we misselijk van werden.

Na Jodhpur zijn we naar de romantische stad Udaipur gegaan. Dit plaatsje is ook bekend uit de James Bond film, Octopussy. Tijdens de doorreis was het prachtig om te zien hoe het landschap veranderde van een woestijnlandschap naar een groen en kleurrijk gebied. We zijn onderweg ook gaan lunchen bij een boer die allerlei groenten, vruchten en granen oogst. Hij had zelfs aloë vera planten in zijn tuin. In Udaipur hebben we lekker door de straten geslenterd en op de meest romantische plek gegeten van ons leven aan een heel mooi meer! Ruud was ook heel blij toen hij eindelijk frietjes met tartaarsaus kon eten (liever mayonaise maar oke).

2 dagen later zijn we naar het pelgrimsplaatsje Pushkar gegaan. Dit plaatsje is totaal niet vergelijkbaar met alle andere plaatsen die we hebben bezocht en voelde ook niet echt aan als India. Het leek wel een dorp waar de hippies van over de hele wereld en van alle generaties zich verzamelden. Van een verdwaalde opa met een stickie tot moeder met kind liep er rond. Dit plaatsje was dan ook het walhalla van yoga aanhangers. Heel leuk om te zien. Later hoorde we van onze driver dat hier voornamelijk Israëliërs naartoe komen die een half jaar in Israël werken en de rest van het jaar in Pushkar verblijven. De Israëlische overheid heeft zelfs een paar jaar geleden de visumsduur verkort van 2,3 jaar naar 6 maanden, om zo te voorkomen dat Israëliërs voornamelijk hun verdiende geld in India uitgeven. Indiërs die naar Pushkar komen komen vooral om zich te baden in het heilige meer of om de as van hun overleden familielid uit te strooien in dit meer. De kleren en schoenen die de overledenen aan hadden voor de crematie worden zelfs in dit stadje in winkels verkocht onder het mom van nieuwe kleren. Gelukkig had Raju ons dit al verteld en hebben we ook niks gekocht.

Ondertussen zijn we aangekomen in Varanasi, ook wel bekend van de heilige Ganges rivier die hier doorheen stroomt. Hier blijven we nog tot woensdag en daarna is onze reis door India alweer aan zijn eind gekomen en staat ons een nieuw begin in Nepal te wachten. We zullen snel een nieuw reisverslag met de laatste dagen in India plaatsen.

Bedankt nog iedereen voor al jullie lieve berichten!

Liefs,

Kyra en Ruud

• 27 Februari 2011 - 16:09

Mieke:

Namaste Ruud en Kyra.

Hartstikke leuk om weer wat van jullie
    reis mee te mogen maken. Mooie foto,s en zo te zien op foto Desert
    genieten jullie ervan .

Veel reisplezier !!

Liefs en een dikke knuffel.

• 27 Februari 2011 - 18:41

Mama Papa En Zusje:

Namaste wereldreizigers!

Wat leuk om weer een verslag van jullie te lezen en wat een mooie fotos!

Leuk om jullie telefonisch gehoord te hebben! Geniet ervan en ons carnavalsverslag horen jullie nog wel,
    alaaaf!

• 28 Februari 2011 - 12:33

Michelle & Marco:

Heey vliegende Kyra en boer Rudi,

Alweer een heel mooi verslag en natuurlijk niet te vergeten alle fantastische foto's!
    Wat zullen jullie genieten en een ontzettend fijne tijd samen hebben! HEERLIJK!

Xxx

• 01 Maart 2011 - 03:08

Bob:

hey R&K

is het niet ongelooflijk.. India!?
    zo te zien is het wel nog af en toe een beetje koud he? maar ja... de zon komen jullie vast en zeker nog genoeg tegemoet.
    het is echt leuk om jullie reisverslagen te lezen, vooral omdat het zo herkenbaar is.
    dikke kus

• 01 Maart 2011 - 12:29

Koen Savelkoul:

Ha Ruudie en Kyra,

Vol jaloezie vanaf mijn werkplek even wegdromend in jullie reisverslagen en kleurrijke foto's... Erg leuk wat van jullie te lezen, India staat op mijn verlanglijst...

Ruud ik zal even wachten met mijn afstudeerpresentatie tot je terugbent ;-) loopt op zich prima, ontwerpfase nu.

groet en geniet ervan!
    Koen

• 04 Maart 2011 - 13:39

Anoek:

De verhalen en foto's maken me jaloers...Het ziet er fantastisch uit!Have fun daar!

Liefs, Anoek en Dirk

• 06 Maart 2011 - 09:53

Lina:

hoi kier en ruuud!
    de 3 beste dagen van het jaar zijn vandaag weer begonnnen! Jammer dat ik het niet met jullie kan vieren! Na de carnaval zal ik snel een foto plaatsen op jouw facebook! heeeel veeel plezier nog!! kusjessss xxxxxx

• 07 Maart 2011 - 14:24

Ellen Schoonbroodt:

Lieve kyra en ruud
    Als jullie weer nieuwe verslagen hebben sturen jullie die dan door
    naarfacebook of mijn eigen mail
    en wat heerlijk dat je zwanger bent
    geniet er maar van maar tot nu zijn
    er geen nieuwe berichten meer
    alles goed met jullie met ons gaat het
    prima en morgen komt mijn nieuwe
    fiets en kan ik lekker gaan fietsen
    en ik ben nog aan het wachten op
    een nieuwe baan en donderdag is
    er een gesprek op de mtb dus dat
    moet ik even afwachten ik heb nu een paar dagen vrij en donderdag
    moet ik weer werken wij zijn blij
    als jullie weer terug komen maar hou
    ons op de hoogte van alles heel
    veel liefs en dikke zoenen van ons
    XXXXXXXX HOi HOI

• 07 Maart 2011 - 17:25

Anne:

Whaaaauwww!!!

• 13 Maart 2011 - 11:14

Stephan:

Heeeeej Kyra en Ruud!!

de reisverslagen en fotos zijn echt geweldig!! Haha ben echt jaloers op jullie. Het ziet er echt fantastisch uit allemaal.

Ik wens jullie nog veeel plezier en doe voorzichtig!

groetjes Stephan