Delhi en Rajasthan - Reisverslag uit New Delhi, India van Kyra Senen - WaarBenJij.nu Delhi en Rajasthan - Reisverslag uit New Delhi, India van Kyra Senen - WaarBenJij.nu

Delhi en Rajasthan

Door: kyraenruud

Blijf op de hoogte en volg Kyra

17 Februari 2011 | India, New Delhi

Namaste (hallo) lieve mensen,

Na ongeveer 9,5 uur vliegen, 3,5 uur rijden en 6 uur wachten op het vliegveld, zijn we eindelijk aangekomen in Delhi. Onderweg naar het hotel werden we al snel geconfronteerd met de armoedige leefomstandigheden van sommige Indiers. Het is erg triest om te zien hoe mannen, vrouwen en kinderen zwart zijn van het straatvuil, oude kleren aan hebben en broodmager zijn. Omstandigheden die we in Nederland niet kennen.

In Delhi zijn we in totaal 4 dagen gebleven, waarvan we 2 dagen een sightseeing hebben gedaan. We hebben o.a een fort bezocht, de grootste moskee van India en een gebedshuis in de vorm van een lotusbloem. Na 3 dagen vonden we het weer tijd om deze drukke en chaotische stad te verlaten en verder te trekken naar het gebied Rajasthan. Het bleek echter al snel dat de trein en bus geen optie voor ons waren, tenzij we nog 3 dagen langer zouden willen blijven. We hebben er dan ook voor gekozen om 15 dagen een chauffeur te huren die ons door Rajasthan zal rondrijden.

Raju, onze driver, blijkt echt de allerleukste driver te zijn die we hadden kunnen wensen. Hij is een soort reisgids, maar verteld ons ook van alles over de cultuur. Ondertussen zijn we al 3 dagen met hem op pad en hebben we 2 stadjes bezocht: Mandawa en Bikaner. Hier hebben we verschillende forten en tempels bezocht, zelfs een ware rattentempel waar Hindoes bidden.
Hoewel de stadjes zelf mooie bezienswaardigheden hebben, is de weg ernaar toe ook heel bijzonder. Onderweg komen we door allerlei dorpjes, moeten we schuiven voor de koeien, ezels, honden en kamelen op de weg en zien we Indiers in traditionele kleren waar Raju ons vanalles over verteld.

Na ongeveer 6 uur rijden, zijn we zojuist aangekomen in Jasailmer. Een dorpje vlakbij de woestijn. Morgen gaan we eerst een fort bekijken en daarna een kamelentocht door de woestijn maken. Als het warm genoeg is slapen we zelfs buiten bij het kampvuur.

Tot slot gaat alles goed met ons en genieten we volop van onze reis. Bedankt voor de lieve berichtjes van jullie allemaal en Dieudonne en Maurice van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap!

We zullen snel weer wat laten weten.

Liefs,

Kyra & Ruud

• 14 Februari 2011 - 18:29

Yvonne En Lina:

Hallo Kyra en Ruud,

fijn dat het zo goed met jullie gaat en dat jullie van jullie reis aan het genieten zijn! Hier gaat ook alles prima.
    En vanuit het regenachtige Maastricht wensen wij jullie een hele fijne valentijnsdag toe!

groetjes!

• 15 Februari 2011 - 13:39

Bob:

echt heel leuk om te lezen!
    geniet lekker... tijgers!!

• 15 Februari 2011 - 17:03

T.Cor, Jailo,Esmée:

Hoi Kyra en Ruud,

Fijn om te horen dat het goed gaat met jullie!
    Echt super om te lezen wat jullie allemaal hebben gezien en gedaan!

Ik wens jullie een hele fijn tijd toe en ik kijk al uit naar jullie volgende verslag en foto's :D
    Voorzichtig heh..

Liefs van ons uit Krimpen :) xXx ?

• 16 Februari 2011 - 18:15

Ellie Ignas:

kyra ruud leuk om jullie reisverslag mogen meemaken en bedankt voor de leuke reactie voor dieudonnee maurice neem nog contact op met new zealand veel liefs ellie ignas we keep intouch.

• 16 Februari 2011 - 18:45

Moetschka:

Ha,die Rudy en Pareltje.

Geweldig om te lezen wat jullie allemaal meemaken.Verheug me op de volgende keer.

Een dikke knuffel voor jullie.

• 17 Februari 2011 - 14:27

Kimberley:

Hai Ruud en Kyra!
    Wat ontzettend tof,ik ben toevallig tegen jullie site op gestuit.Ik zou zeggen,geniet ervan en ik zal jullie mooie verhalen zeker bijhouden!

Liefs Kimberley

• 17 Februari 2011 - 16:05

Gerben:

Hey Ruud en Kyra!

Ik zie dat jullie al in India zitten! Ik ga jullie volgen via deze site (India staat zeker nog op ons lijstje). Waar gaan jullie allemaal heen en hoe lang?? Geniet ervan en maak veel (mooie) foto's!! Groeten Gerben

• 17 Februari 2011 - 19:45

Rob Schoonbroodt:

Hallo samen,

na een telefoontje van mijn zus was ik dan toch wel erg nieuwschierig naar jullie reis. Wat een mooie foto's, ik heb ze aandachtig bekeken.
    Geniet er nog van!
    Groetjes Robbie

• 18 Februari 2011 - 08:58

Moetschka:

Namasta Rudy en pareltje.

Hartstikke mooi ,al die foto's!!
    Alsof ik ook even mag meegenieten.Leuk om jullie op de foto te zien,dan kan ik jullie even in gedachten knuffelen.

Heel veel liefs.
    Mama Moetschka.

• 18 Februari 2011 - 13:57

Michelle:

Wat een mooie, indrukwekkende foto's!! Echt heel leuk om zo mee te genieten met jullie!

Xxx

• 18 Februari 2011 - 17:24

Lina En Stephan:

Hoi Kier en Ruud, wat een mooie foto's! Echt leuk om jullie reis zo te volgen! Liefs uit Maaastricht! xxxx

• 19 Februari 2011 - 10:57

Olmo:

Belgie wereldkampioen regeringsvorming!
    Jongen en meisje, het ga jullie goed in vreemde landen. Vergeet af-en toe niet van de platgetreden paden af te wijken, daar hou je vaak de beste herinneringen aan over. Ligt Belgie ook op het wereldreis-plan?

• 19 Februari 2011 - 21:06

Jop:

die rattentempel, geweldig!

Have fun!

• 20 Februari 2011 - 18:45

Annie Tatipata:

Hoi Kyra en Ruud,

Te gek dat jullie aan zo'n mooie reis begonnen zijn! We zien dat jullie genieten en al beseffen hoe goed we het eigenlijk hier in Nederland hebben. Geniet van alle ervaringen!

Lieve groetjes,

Annie van de tuttenclub van mam ;)

• 20 Februari 2011 - 18:58

Suze:

Wat een bizarre wereld daar. Iedere avond een glas whisky is erg goed daar, werkt desinfecterend, op darmen e..d. ! Iedere hoteleigenaar heeft wel een geheim kastje met alcohol. Heel veel plezier, ik blijf jullie volgen.

• 20 Februari 2011 - 18:58

Suze:

• 21 Februari 2011 - 12:01

Guus & Ripka:

Hoi Kyra en Ruud,
    Wat een belevenis! erg indrukwekkend en mooi. Wij verheugen ons op jullie volgend reisverslag. Héél véél plezier samen en tot gauw!
    Gr. oom Guus en tante Ripka uit Mestreech.

• 21 Februari 2011 - 18:03

Rujina:

zo tezien hebben jullie het leuk nou ik moet gaan ik moet koken